DONDERDAG 15 MEI

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten op donderdag 15 mei.


Toost op Oost Wijkinloophuis

Wijkinloophuis  • Prinses Irenelaan 81, Zeist | entree: gratis | 10:00 – 16:00 uur

Dit jaar wordt het wijkinloophuis nauw betrokken bij de feestelijkheden van het wijkfeest Toost op Oost.
Op donderdag 15 mei gaan we het feest samen vieren met de wijkbewoners. Het wijkinloophuis is klein maar we beschikken over een mooie achtertuin ook wel het plaatsje genoemd. Verder zal gebruik worden gemaakt van het grasveld voor het wijkinloop huis.

Wat gaan we doen? Er komen zitjes achter en voor het wijkinloophuis waar je gezellig kan praten, drinken en genieten van de nodige snacks. Natuurlijk komen we ook in beweging door samen leuke tafelspelen te organiseren. Binnen kunnen kaartspelen gespeeld worden en worden er films getoond. We willen alles nog opvrolijken met vlaggetjes en ballonnen en er is muziek. We beginnen om 10.00 uur met versieren en inrichten zodat de bezoekers nog mee kunnen helpen. Om 16.00 uur willen we afsluiten. We hopen dat de laatste bezoekers meehelpen met opruimen zodat vrijdagmorgen de ruimte weer gebruikt kan worden door de dagelijkse bezoekers van het wijkinloophuis.

Bij regen kunnen we terecht in de hal, bijzalen en kelder van Het Apostolisch Genootschap, Graaf Lodewijklaan 15, tevens informatiecentrum WOM.


Expositie schilderijen en tekeningen

Het Apostolisch Genootschap (HAG) | Graaf Lodewijklaan 15,  3708 DM Zeist | 10:00–16:00 uur

In de hal van Het Apostolisch Genootschap (HAG), het gebouw waar zich ook het wijkinformatiecentrum WOM bevindt, kunt u een groot deel van de dag (10.00 – 16.00) uur vrijelijk genieten van de mooie tentoonstelling van werken van wijkgenoten.
De “Cursus tekenen en schilderen” geïnitieerd door Meander Omnium, verzorgt de tentoonstelling van schilderijen en tekeningen. De tentoonstelling zal ook te bezichtigen zijn op vrijdag 16 mei van 10.00 – 16.00 uur.


Rollatorcheck

Diverse locaties | 14:00–15:00 uur
Locaties:

Heerenwegen
De Looborch
Spathodea
Amandelhof

Op diverse locaties gaan de leerlingen van het Christelijk College Zeist in samenwerking met mensen van het Repair café rollators controleren.

Een rollator is een dagelijks gebruiksvoorwerp, maar weinig ouderen laten hun rollator controleren na de aanschaf ervan. Iets wat eigenlijk erg belangrijk is wanneer iemand afhankelijk is van dit hulpmiddel.

Ouderen kunnen met hun rollator in het dichtstbijzijnde verzorgingstehuis langskomen om hun rollator te laten controleren. Natuurlijk is er ook ruimte voor eventuele kleine reparaties.


 

Senioren Koor Viva La Musica

Thomaskerk • Oranje Nassaulaan 35, Zeist | entree: gratis | aanvang 15:30 uur

Senioren Koor Viva La Musica is een koor waar muziek in zit! Zij hebben een breed repertoire: van Bach tot Elvis, van klassiek tot ‘the Rhythm  of life’.
Enthousiasme: groot!  Gezelligheid: kent geen tijd!

Vandaag zingen zij liederen van Bach, Mozart, Haydn, Schubert, Verdi! Liederen uit verre landen, Taizé en Rusland, kortom een gevarieerd programma! Het koor zingt onder leiding van dirigent Arie Perk. De bekende en beroemde pianist Theo Nederpelt zal een viertal intermezzi verzorgen.
http://www.koor-viva-la-musica-zeist.nl


Bloemschikken

met muzikale omlijsting en poffertjes

Open ruimte woon-zorgcentra De Looborch | Woudenbergseweg 42, Zeist | 15:00 – 16:00 uur

Bloemschikken open voor wijkbewoners in Zeist Oost. Bloemen en materiaal beschikbaar gesteld door Bloemshop Vink.

Speciale gast vandaag is mevrouw Maria, het Bloemmeisje. Zij leest spontaan wat verhalen voor van o.a. Annie M.G Smidt. Deelnemers kunnen zelf een snijmes meenemen. Wel graag vooraf aanmelden bij de Activiteitenbegeleider Ank van Amerongen.


Wandeling Stuifheuvel

Start: parkeerterrein Stuifheuvel | 19:00 uur

Erik Notenboom neemt u mee op een heerlijke ­wandeling door het Zeisterbos met veel (stuif)­duinen.


 

 

 

Advertenties