WOENSDAG 14 MEI

Hieronder vindt u een overzicht van de activiteiten op woensdag 14 mei.


Feestelijke opening

Het Apostolisch Genootschap (HAG) | Graaf Lodewijklaan 15,  3708 DM Zeist | 16:00–17:30 uur

De opening van het wijkfeest “Toost op Oost” vindt dit jaar plaats in de hal van Het Apostolisch Genootschap (HAG), het gebouw waar zich ook het wijkinformatiecentrum WOM bevindt. Een ieder wordt de gelegenheid geboden de opening bij te wonen. Vanaf 16.00 uur bent u welkom. U kunt onder het genot van een hapje en een drankje een sfeervol gesprek met elkaar voeren.

De “Cursus tekenen en schilderen” geïnitieerd door Meander Omnium, verzorgt een tentoonstelling van schilderijen en tekeningen van de deelnemers aan deze cursus. De tentoonstelling zal ook te bezichtigen zijn op donderdag 15 en vrijdag 16 mei van 10.00 – 16.00 uur.

De opening zal worden verzorgd door betrokkenen bij onze wijk zoals vertegenwoordigers van organisaties, gemeente, maatschappelijk werk en bewoners.

Na het heffen van het glas gaan we om 17.00 uur naar de “grote zaal” om te luisteren naar ons nieuwe wijk kinderkoor!

Logo apgen 2014


Spiegelbus en Plussendienst

Het Apostolisch Genootschap (HAG) | Graaf Lodewijklaan 15,  3708 DM Zeist | vanaf 16:00 uur

Tijdens de feestelijke opnening zal ook de spiegelbus aanwezig zijn!

De Spiegelbus is er voor iedereen met een goed idee. Je kunt het rijdende kunstwerk kosteloos gebruiken. Voor de buurt of voor je eigen vrienden aan huis. Bijvoorbeeld voor een:  buurtfeest * buurtoverleg * koffie-ochtenden * ruilbeurs * tentoonstelling * computercursus * reizend moestuinenclubhuis * mobiele bioscoop * kinderopvang of een kindercursus in het bos * huiswerkclub * taalcursus * naaiclub * inloophuis-aan-huis * beeldhouw- en schildersworkshop * tentoonstellingsruimte *koken voor de buurt * vrienden-hapjes-avond * info-plek en koffie-plek bij buurt- en bouwevenementen * picknicktafels-transport * muziek en concerten in het bos * mobiel café terras voor warme zomeravonden….

Het idee voor de Spiegelbus is van kunstenaars Karen Lancel en Hermen Maat. Zij werkten hun ideeën uit in gesprekken met kinderen, bewoners en organisaties. Dit prachtige mobiele buurthuis is er dus voor en door de bewoners.

Plussendienst: voor klein onderhoud

Wij zorgen ervoor dat grofvuil op straat en de herfstbladeren worden opgeruimd zodat uw wijk netjes blijft. Ook ondersteunen we mensen die hun tuin of huis niet meer zelfstandig kunnen bijhouden. Mensen die het geld niet hebben om dit soort klussen uit te besteden, maar nu tegen een betaalbaar tarief geholpen worden. We doen dit samen met stagiaires en vrijwilligers uit de wijk. Ook begeleiden we (jonge) mensen die niet gewend zijn aan een werk- of schoolritme. Verschillende jongeren zijn daardoor al weer (terug) geholpen de schoolbanken in. Veel resultaten tegelijk dus: een schone, leefbare wijk, hulp voor kwetsbare mensen, bewoners zijn actief in hun buurt, jongeren worden gestimuleerd en ondersteund naar werk en/of school. We noemen onze klussendienst niet voor niets: Plussendienst!

Plussendienst is een zelfstandige stichting.


 

Weggeefhoek

Prinses Irenelaan 24 | 09:30 – 17:00 uur

Vandaag is de weggeefhoek extra open!

weggeefhoekBij de Weggeefhoek kunt u  bruikbare spullen brengen en meenemen. Denk aan stoelen, (verhuis)dozen, uitzet, electronica, speelgoed en meer.

Om de Weggeefhoek een succes te maken is initiatiefneemster Anique Wagemakers op zoek naar vrijwilligers die graag -een ochtend per maand- de handen uit de mouwen willen steken.

Meld u aan
Woont u in Kerckebosch e.o. en lijkt het u leuk om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Meld u dan nu aan bij Anique Wagemakers via weggeefhoekzeistoost@gmail.com.

 


 

Kinderkoor Kerckebosch

Het Apostolisch Genootschap (HAG) | Graaf Lodewijklaan 15,  3708 DM Zeist | 17:30 uur

Dit enthousiaste koor bestaat uit kinderen in de leeftijd van 6 t/m 10 jaar en onder leiding van Monique Geertsen, muziekdocente bij Muziekschool Backstage,  hebben zij leuke liedjes ingestudeerd.

Zij oefenen elke maandag van 15.45-16.30 uur in het BZO-gebouw, Pr. Irenelaan 71e, dus als  je ook wilt komen zingen: welkom!

Kinderkoor_toostopoost


Muziekworkshop Backstage

Kerckeboschschool | onder schooltijd

Muziekschool Backstage geeft les op akoestische gitaar, elektrisch gitaar, piano, keyboard, viool en harp.
Verder zijn er drumlessen en zanglessen en wordt er bandcoaching gegeven.
Ook zijn er korte cursussen om kennis te maken met verschillende instrumenten en leerlingen kunnen kiezen voor een instapcursus van 8 lessen op één instrument

Ter ere van de feestweek Toost op Oost geeft Muziekschool Backstage muzieklessen aan groepen van de Kerckeboschschool (woensdag)  en de Damiaanschool (vrijdag).

Op dit moment heeft Muziekschool Backstage lesruimtes in het Christelijk College aan de Graaf Adolflaan 4 en aan de Koppelweg (Zeist-West).
In de zomer van 2015 verhuizen zij met alle leerlingen en docenten naar de Multifunctionele Accommodatie aan Hoog Kanje.

Meer weten? Kijk op www.muziekschoolbackstage.nl of mail naar info@muziekschoolbackstage.nl

Logo_Backstage_Muziekschool


DieJazzPast

Het Apostolisch Genootschap (HAG) | Graaf Lodewijklaan 15, 3708 DM Zeist | 20:00 uur

IMG_5069What’s Real?
Het close harmony koor DieJazzPast treedt woensdag 14 mei op bij Toost op Oost met haar nieuwe programma What’s Real? Een zoektocht naar de waarheid in de maatschappij en uiteindelijk in de mens zelf. Wat doet reclame en internet met ons? Wat zegt kunst? Vind je de waarheid in de politiek en in de rechtszaal? Bestaat er een ik? In What’s Real? neemt DieJazzPast u mee op ontdekkingstocht.

DieJazzPast is een verrassend close harmony koor bestaande uit veertien enthousiaste mensen. In What’s Real? worden bestaande en eigen teksten door dirigent Martin Rudolph op een verfrissende manier gebracht. Onze regisseur Arjen van Zalinge heeft er een mooie show van gemaakt.

Meer informatie vindt u op de website diejazzpast.nl, waar u foto’s en geluidsfragmenten vindt en het programmaboekje kunt inzien. Op Facebook zijn we ook te vinden: www.facebook.com/diejazzpast